IMG_1631

Tatiana Nedopekina: “Sóc molt afortunada perquè faig el que m’agrada. Ensenyar un idoma és una feina que m’aporta molta energia positiva”

La Tatiana Nedopekina té 34 anys i és de Rússia. Actualment treballa com a  professora de rus i anglès a DS Consulting. Imparteix els nivells bàsic 1 i 2 de rus; i Key, Pet i bàsic 1 i 2 d’anglès. Va començar a treballar a Rússia en una escola pública. Més tard va venir a Catalunya i ha combinat les classes particulars amb la docència en acadèmies, centres d’idiomes i escoles.

La Tatiana se sent “molt afortunada” perquè pot treballar en el que més li agrada. “És una feina que m’aporta molta energia positiva. Sóc russa, el rus és el meu idioma natiu i puc ensenyar rus d’una manera diferent compartint amb els alumnes els meus coneixements sobre la cultura, les tradicions, el caràcter rus…”, explica la Tatiana. A tall d’exemple, ens parla sobre la literatura russa i com es va convertir en una part inseparable de la cultura mundial. “Els exemples únics de la literatura russa del segle XIX es van convertir en el patrimoni de la cultural espiritual de la humanitat. Les obres de Pushkin, Nekrasov, Dostoievski, Tolstoi o Chejov tenen un significat històric mundial”, assegura la Tatiana. De la cultura russa, destaca també el ballet: “És preciós, la tècnica del ball, l’art de la coreogragia i la música s’han construït amb grans aportacions russes”.

Per a la Tatiana “aprendre un idioma és molt enriquidor en tots els sentits perquè podem conèixer una altra cultura i també millorar el nostre estat laboral”. La gent vol aprendre rus per molts motius, un d’ells és treballar. Per això, anima a tothom a aprendre rus i assegura que aprendre l’idioma per poder defensar-se mínimament és fàcil.

La Tatiana intenta que les seves classes siguin entretingudes. Al principi sempre les inicia amb una mica de conversa a través d’activitats pensades per tal que els alumnes parlin, després arriba la teòrica i tot seguit la pràctica. “En tots els idiomes és molt important practicar i parlar. Per fer les classes més divertides, per exemple, repassem els números amb el Bingo. Es poden fer moltes activitats, per això adoro la meva feina perquè sempre em permet millorar”, explica. L’objectiu de la Tatiana és que els seus alumnes no només aprenguin rus o anglès, sinó que també tinguin més granes de seguir aprenent i s’ho passin bé.

La Tatiana convida a marcar-se un propòsit per al nou any 2016, “aprendre un idioma nou o millorar el que ja estem estudiant”. Per acabar, ens destaca una frase de Frank Smith: “One language sets you a  corridor  for life .Two languages open every door along the way ” / “Un idioma et dóna un passadís per a la vida. Dos o més idiomes obren totes les portes”.  

IMG_1625 IMG_1621 IMG_1622 IMG_1620 IMG_1626 IMG_1627 IMG_1629