20151202_112748

Richard: “Tinc una feina que és molt gratificant: veure com els teus alumnes s’ho passen bé aprenent. Em sento molt afortunat.”

 

Richard: “Tinc una feina que és molt gratificant: veure com els teus alumnes s’ho passen bé aprenent. Em sento molt afortunat.”

El Richard Inglis és de Bristol, té 46 anys i fa més de 20 anys que exerceix com a professor d’anglès. Actualment, treballa pera a DS Consulting i imparteix els cursos d’anglès bàsic 1 i intermedi als centres cívics de Reus. El seu cognom s’assembla molt a la paraula ‘English’ i precisament vol dir això mateix, ‘anglès’, però en escocès, d’on és originaria la seva família. Per això, diu, creu que haver acabat ensenyant anglès sembla cosa del destí! Es va formar a Anglaterra en àmbits molt diversos: empresarials, direcció d’hotels i càtering, etc. I va ser precisament en una d’aquestes feines on va conèixer la persona que va fer-lo venir a viure a Catalunya, on s’ha sentit a gust des del moment d’aterrar.

El Richard ha treballat molts anys en diverses escoles d’anglès, acadèmies i centres d’idiomes d’aquí i d’altres localitats de Catalunya. I actualment combina aquesta feina amb la de classes particulars. Ens explica que ha impartit classes a tots els nivells i totes les edats i que cada edat i cada grup té característiques diferents, cosa que fa que ensenyar sigui una feina tan especial. Assegura que fer classe a nens és una de les feines més divertides i gratificants que hi ha. Tot i això, ens diu que has de tenir una energia de gegant, ja que a ells no se’ls acaba mai!

Per al Richard, a qui li encanta fer classes d’anglès, “cada classe i alumne és diferent i m’agrada a ver les alumnes passant bé i aprenent”.  El Richard creu que la reputació de l’humor anglès no és un tòpic, diu que és un tret molt important i característic dels anglesos, que riuen per tot i de tot, i que aquest humor és una manera d’encarar la vida. Creu que transmet aquest humor a les seves classes i que això li donen un tret diferencial que les fa ser especials. El fet que l’anglès sigui la seva llengua nativa li permet resoldre dubtes i, sobretot, curiositats sobre la llengua i la cultura anglesa als seus alumnes, la qual cosa els encanta.

El Richard ens explica que les seves classes són molt interactives i dinàmiques. Sempre en vol treure el màxim profit i per això intenta que els seus alumnes participin sobretot oralment. La majoria d’activitats que fa són col·laborat ives i participatives, fent que els alumnes treballin sols o en grup, però sempre d’una manera amena i distesa.

Ens explica que, per a ell, aquesta és una feina en la que sempre es pot millorar: l’apassiona trobar noves idees i activitats per posar en pràctica amb els seus estudiants. Qualsevol situació és una bona excusa per a treure’n alguna activitat de profit i fer-ne una forma d’aprenentatge.

20151202_112708         20151202_112757

20151202_112728