197459_logo_portada1280x700_CRHP16_claim

Reus va ser la seu de la Copa del Rei d’hoquei patins 2016.

El pavelló municipal de Reus va acollir els set partits de la Copa del Rei des de quarts de final. El FC Barcelona es va proclamar campió en una de les competicions més vibrants d’aquest esport.

36712_1

Del dijous 25 al diumenge 28 de febrer, el pavelló municipal de Reus es va convertir en l’epicentre mundial de l’hoquei sobre patins. La competició va acollir els vuit millors equips de la lliga espanyola, considerada la millor lliga de món. Per això doncs, la Copa del Rei és un dels trofeus més valorats de la temporada. En aquesta edició es va imposar el FC Barcelona, favorit unànime, aconseguint així la seva vintena copa del rei després de tres anys sense guanyar-la.

Per la seva banda, el Reus, l’equip de la nostra ciutat i amfitrió de la Copa, va caure eliminat a la primera ronda davant del CP Vic en un partit molt disputat que va acabar amb empat a 5 i resolt amb el gol d’or. L’afició local no va parar d’animar els seus jugadors i ells van respondre plantant cara a un equip tècnicament superior. El partit va ser molt intens i emocionant, amb molts gols pels dos equips però sense que cap d’ells576_1453973057576_1444766504aaa_(1) s’imposés clarament al partit. Al final, es va produir el desenllaç més injust i el Reus Deportiu va rebre un gol a la segona part de la pròrroga i va perdre el partit. El CP Vic, guanyador, va arribar fins la final, que va perdre contra el Barça, l’equip més en forma, el que els analistes consideren aspirant a guanyar la Lliga i fins i tot a la copa d’Europa.

 

 

L’Hoquei sobre patins es un esport minoritari popularitzar a Galícia, Portugal, Argentina i Itàlia, però destaca l’arrelament espectacular que té a Catalunya Dels 16 equips de la primera divisió espanyola, 14 son catalans. La popularitat sense precedents que l’hoquei desperta a Catalunya el va portar a ser el primer esport en permetre que la selecció catalana pogués disputar competicions oficials. A l’any 2004 aquesta selecció va jugar oficialment un torneig no amistós al Campionat Mundial B de Macao, on els tres primers calcificats accedeixen al Campionat Mundial A. Els catalans van guanyar la competició sense perdre cap partit i es van classificar per jugar el Mundial A de l’any següent. Finalment la FIRS (Federació Internacional de Patinatge) va denegar-ne la participació.

En qualsevol cas, l’hoquei_patins_33hoquei patins és un esport molt estimat a Catalunya, destacant pel seu nivell de competitivitat, tècnica i l’extrema proximitat entre jugadors professionals i aficionats. Per consolidar aquest esport cal donar-li importància a l’Hoquei base, a la difusió i fomentar-ne la pràctica entre els més joves. Aes va notar aquesta voluntat, es van repartir més de 1500 invitacions a estudiants d’escoles i instituts, es van celebrar formacions i actes per joves jugadors de tot el país i es va presentar la Copa pels instituts.

 

Tant l’hoquei com altres modalitats de patinatge porten molt de temps lluiten per esdevenir esports olímpics. Les federacions creuen que participar a les olimpíades els ajudaria a aconseguir més prestigi, difusió i seguiment, però encara és una lluita perduda. El COI (Comitè Olímpic Internacional) té l’última paraula i s’ha negat en les últimes ocasions. A través del seu president, Jaques Rogge, defensen que perquè ingressi un esport nou a les olimpíades, abans n’ha de marxar un de ja existent, perquè no volen que hi hagi més de 28 esports a la competició. A les Olimpíades de Barcelona 92 es va jugar un torneig de hoquei Patins de forma no oficial, però va tenir un gran seguiment i fou un èxit d’assistència.

cobi hoquei 3