Projectes Open Europe

Si ets jove, t’agrada viatjar i aprendre idiomes, apunta’t als projectes de Open Europe!

ALGUNES EXPERIÈNCIES

Joves de Reus fan una estada a Polònia amb el projecte “Folk it up”

Set joves de Reus i Tarragona han gaudit d’uns dies a Lublin (Polònia) en una estada a l’estranger organitzada per DS Consulting i l’associació de programes educatius Open Europe. Hi han anat per participar en el projecte “Folk it up”, una trobada de joves ballarins i músics que interpreten cançons populars tradicionals de diferents llocs d’Europa i d’Àsia. Els de Reus i Tarragona han ensenyat als joves dels altres països la cultura popular de la nostra terra.

L’estada ha tingut lloc del 5 al 15 d’octubre del 2015 i, en total, han assistit a la cita 52 joves de 8 països: Polònia, Bulgària, Turquia, Espanya, Armènia, Romania, Lituània i Bielorússia.

L’objectiu de participar en el “Folk it up” ha estat intercanviar cultures a través de la música i la dansa, a més de propagar la idea de diàleg, cooperació internacional, integració, actitud oberta i tolerància. Cada estada que organitza DS en el marc del programa europeu Eramus + té una temàtica diferent.

Joves de Reus participen en les jornades d’intercanvi internacional de Sorgun

Un grup de joves de Reus van participar en les jornades d’intercanvi internacional “U-Mutlu Gençler – U-Adolescents feliços”, que van tenir lloc al setembre de 2014 a Sorgun (Turquia). L’estada va estar organitzada per l’Associació de Programes Educatius OPEN EUROPE. En total, van prendre part de l’activitat fins a trenta representants de deu països diferents: Bulgària, Croàcia, Alemanya, Països Baixos, Hongria, Macedònia, Romania, Espanya i Turquia.

Durant les jornades, organitzades pel Grup de Joves de Sorgun, es van fer activitats diverses de benvinguda amb l’objectiu que els participants es coneguessin i estimular així el “networking” dins del grup. En termes generals, el programa es dedicava a les tendències en l’àrea d’inclusió laboral entre els joves. A cada representant de cada país se li va demanar que fes una presentació oral de la situació d’atur al seu país i que expliqués diferents maneres de superar-la; com per exemple a través d’educació formal i no formal. Aquestes presentacions van oferir una impressionant varietat de casos de bones pràctiques que es poden dur a terme. Finalment, el programa també va incloure visites a centres educatius, Ajuntaments i departaments de serveis socials de les diferents ciutats de la província de Yozgut.

Jornades “Drets humans per a tots!”

Membres de l’Associació de Programes Educatius OPEN EUROPE van participar, al maig de 2014, en un curs d’aprenentatge anomenat “Drets humans per a tots!”, en el marc del programa “Joves en acció”. El curs es va dur a terme a Macedònia i també hi van prendre part representants de Turquia, Sèrbia, Romania, Albània, Itàlia i Bòsnia i Hercegovina.

L’objectiu principal del programa va ser oferir als participants l’oportunitat d’involucrar-se activament en algunes causes com, per exemple, la lluita contra la discriminació de persones excloses socialment, a través de mètodes creatius i activitats diverses. Tots els participants van tenir l’oportunitat de dur a terme les seves idees creatives i explicar el seu missatge.

Estada a Berlín per participar al curs “Look Outwards!”

OPEN EUROPE ha organitzat una estada per a joves a Berlín (Alemanya) per participar en el curs de capacitació “Look Outwards”, que ha tingut lloc del 15 al 22 d’agost. L’objectiu de l’activitat ha estat preparar líders juvenils i treballadors joves de tota Europa per operar amb èxit en un entorn de treball intercultural. Els temes que s’han tractat són els següents:

   • Negociacions en ambients interculturals
   • Comunicació efectiva
   • Capacitat per reconèixer i respondre als actes de discriminació
   • Capacitat per construir una confiança en equips interculturals
   • El coneixement sobre la gestió del temps i de diferents cultures organitzacionals en diferents països

En el curs, hi han pres part més de 30 participants d’Armènia, Albània, Croàcia, Alemanya, Geòrgia, Grècia, Antiga República de Iugoslàvia, Polònia, Eslovènia, Espanya, Turquia i Ucraïna.

OPEN EUROPE present a les Jornades “Incrementant oportunitats a través de EVS”

OPEN EUROPE va participar, a l’octubre de 2014, en les jornades “Incrementant oportunitats a través de EVS”, que es van realitzar a Bohinj (Eslovènia). Ho va fer juntament amb representants de diverses organitzacions sense ànim de lucre d’Irlanda, Estònia, Itàlia, Macedònia, Geòrgia, Eslovàquia, Turquia, Armènia, Montenegro, Albània, França, Moldàvia, la Federació Russa, Hongria i Bèlgica.

L’European Voluntary Service (EVS), o Servei de Voluntariat Europeu (SVE), és un projecte de voluntariat internacional de mitja o llarga durada subvencionat pel programa Erasmus Plus de la Comissió Europea. El principal objectiu d’aquestes jornades era motivar als participants a millorar la qualitat dels projectes EVS per a joves amb poques oportunitats, a més d’incloure noves organitzacions a la xarxa.

Durant les jornades, es van donar idees per engegar possibles projectes EVS, crear oportunitats en un marc no formal per a la gent jove; cooperar a llarg termini amb organitzacions de caràcter similar; i prevenir problemes potencials i dificultats que puguin sorgir durant els projectes EVS.