2015_06 DS formació Reus UE

PROFESSIONALS TURCS VISITEN REUS PER CONÈIXER EL NOSTRE SISTEMA EDUCATIU

Un grup de 14 persones vinculades al món educatiu turc han participat durant sis dies al curs Building Inclusive Communities, organitzat per DS Consulting a Reus, en el marc del programa europeu Erasmus +.

L’objectiu d’aquesta estada formativa ha estat donar a conèixer el sistema educatiu i la legislació en matèria d’Educació del nostre país a altres professionals d’Estats membres de la Unió Europea, en aquest cas d’un país candidat a entrar-hi com és Turquia. Els participants, entre ells professors, directors d’escola i autoritats regionals d’Ankara, han mostrat especial interès per la manera com es tracten situacions diferenciades i els recursos que es destinen a integrar a les aules col·lectius amb necessitats educatives especials, com poden ser els discapacitats o els immigrants.

Visites de treball i recepció a l’Ajuntament

Per conèixer aquesta realitat, el grup ha realitzat diverses visites de treball a centres cívics de la ciutat de Reus i ha participat en una taula rodona amb professors de l’Institut Baix Camp. A més, han pogut veure com es treballa la integració de persones amb discapacitat en classes d’esport, cuina i idiomes, i també en empreses com Amersam. Durant la seva estada a la ciutat han estat rebuts a l’Ajuntament de Reus per la regidora, i coordinadora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella. També han tingut temps de conèixer la ciutat i altres destinacions turístiques properes, com Barcelona.

A partir d’aquesta experiència, el grup de participants en el programa han de preparar projectes relacionats amb la seva estança per desenvolupar en el seu país, Turquia, projectes que es duran a terme amb el suport de la Unió Europea.

2015_06 DS formació Reus UE 2015_06 DS formació Reus UE

Us agradaria viure una experiència d’aquest tipus en altres països europeus? Visita la nostra web o apropat a la nostra oficina de Reus i t’informarem de com fer-ho!