11042,sorgunilcesigenelgorunumjpg

Estada a Sorgun (Turquia). Youth are talking about Career and Employment.

Estada a Sorgun (Turquia). 

IMG_20160401_105608

Del 28 de març al 4 d’abril va tenir lloc l’estada a Turquia a la ciutat de Sorgun, al centre del país. Tres reusencs van viatjar-hi en representació de l’Estat per reunir-se amb participants de República Txeca, Itàlia, Bulgària, Hongria, Grècia, Romania, Polònia, Estònia, Turquia, Lituània i Macedònia; en total quaranta-dos participants.

El projecte tenia un eix central clar: La carrera professional i l’ocupació juvenil. D’aquest eix es desprenien tres objectius principals per debatre i posar en comú: El primer, plantejar la situació en que es troben els joves al finalitzar els estudis universitaris; el segon feia referència a la inserció juvenil al món laboral i comparar-la entre els diferents països. Finalment el tercer objectiu era explicar, comparar i debatre els ajuts i plans d’ocupació vigents a cada estat.

 

Per tractar aquests temes es van posar en pràctica diferents recursos pedagògics. Exposicions, dinàmiques i jocs, debats i reflexions entre joves de cada país europeu, i col·loquis on es cercaven solucions per facilitar la inserció laboral juvenil al continent. També es va treballar en la redacció d’un currículum vitae i en la pràctica d’entrevistes de feina.

 Pel que fa a la part més oficial del viatge, destaca la visita al Governador de la ciutat, amb qui es van compartir algunes de les conclusions extretes durant les jornades de treball. També es va visitar la Universitat de Bozok i es va fer una reunió amb la Sorgun Young Businessmen Organitsation.IMG_20160330_210346

Tots els participants celebren amb entusiasme les “nits interculturals” on cada país aporta una mostra gastronòmica i explica alguna cosa de les seves tradicions. Menjars, begudes, dolços i música tradicional van ser protagonistes en aquest espai. La truita amb patata, el pa amb tomàquet i la sangria van ser dels menjars més elogiats. Els amfitrions van recrear amb èxit unes noces típiques turques.

 

Amb tot, l’estada a Turquia ha estat un èxit, tan pel que fa els temes treballats i per la possibilitat de poder-los contrastar amb joves de tot Europa, com per les coneixences que els participants s’enduen dels altres joves. Intercanvi d’experiències, coneixements interculturals de joves d’altres indrets i tota una pila d’anècdotes per explicar a la tornada.