polonia grup

Entrevista participant intercanvi a Polònia

Per seguir entenent la sensació dels joves en els diferents projectes d’intercanvi juvenils que organitza DS Consulting i l’Associació de Programes Educatius Open Europe, hem volgut fer una altra entrevista a una altra participant en un dels nostres viatges.


En aquest cas, tenim a l’Esther, una jove de 21 anys que va participar en una mobilitat a Polònia durant 7 dies.


Hi ha diferents tipus de mobilitats, així com en la passada entrevista a una participant, eren pocs joves de molts països, en aquest cas eren tan sols 3 països però 10 joves de cadascun. Les nacionalitats concretament eren espanyols, polonesos i escocesos.
L’Esther ens explica que des del primer moment van ser una pinya els 10 joves que van marxar des de Reus, havent-hi un bon rotllo que els va acompanyar durant tot el viatge.


IMG_2392Ens comenta que el tema de l’anglès, ja que aquesta és la llengua vehicular d’aquest tipus de projecte en la majoria dels casos, al principi li va ser un petit problema, a causa de la vergonya d’haver de parlar en anglès, però que ràpidament, en veure que tothom ho havia de fer, es va anar alliberant de la por i es va adonar que en sabia més del que es pensava.


El tema principal de la mobilitat va ser per fer un teatre i un ball per representar les diferents cultures; degut a això, ens comenta que no tenien gaire temps lliure, però que les activitats que feien eren del gust de tots, ja que estaven molt ben preparades, no obstant això, somriu quan ens diu que cada nit, després de realitzar les tasques que havien de fer, tots sortien de festa.
L’Esther ens diu que van tenir un dia per anar a fer turisme, però que a part, els hi van fer una gimcana molt divertida per tal de conèixer la ciutat, on havien d’anar superant proves pel centre de la ciutpolonia menjarat. Recorda moltes anècdotes gracioses durant l’estança a Polònia, però les més gracioses durant aquest dia, ja que van estar tot el grup passejant per la ciutat.

També, té molt bon record de les nits quan cada país, presentava una mica la seva cultura i portava una mica de menjar típic de la seva zona i ens comenta que va ser molt interessant.


Per acabar, li preguntem a l’Esther si recomanaria l’experiència i quins valors i intencions ha de tenir un jove que vol anar a un projecte d’aquest tipus. Ella ens respon que la recomana, i que de fet, si se li dóna l’oportunitat, ella hi tornarà, ja que va veure que es coneixen noves cultures i gent molt diferent de tu, amb la qual convius en un ambient de respecte absolut.
Els valors i les intencions que ha de portar un jove per anar a aquests viatges, segons ella, són ser oberts de ment, tenir respecte per la gent que és i pensa diferent de tu, i sobretot, moltes ganes d’aprendre coses noves i de posar en pràctica l’anglès.polonia grup sencer