julia-polacs

Ens acomiadem dels nostres estudiants de pràctiques

Després de 3 mesos intensos d’aprenentatge, formació i moltes experiències noves, els nostres estudiants de practiques vinguts de Polònia ens han dit adéu.

Des del primer dia, els nostres estudiants han tingut l’oportunitat de posar en pràctica tots aquells coneixements teòrics que han anat aprenent durant els darrers anys a la universitat. Han pogut estar en contacte amb experts en temes de discapacitats mentals i terapeutes amb molta experiència en aquest àmbit, amb qui han pogut compartir opinions i debatre sobre qüestions que els anaves sorgint. Ha estat molt interessant i enriquidor veure com es fan plans terapèutics o com dissenyen estratègies personalitzades per a cada individu. Tot i que com a estudiants de psicologia es consideren persones sense prejudicis, han trobat sorprenent el que són capaços de fer els alumnes dels nostres centres amb discapacitats mentals. La seva intel·ligència és diferents a la nostra, però pot arribar a ser impressionant!

“Amb un dels alumnes no m’hi podia comunicar verbalment, tant per l’idioma com pels seus impediments físics, però he après que a vegades amb una simple mirada es pot connectar molt més amb una persona”

Pel que fa a l’estada a la nostra zona, ens diuen que ha sigut una experiència inoblidable. A més de les temperatures càlides i el temps solejat que caracteritza el clima Mediterrani, ens diuen que s’han enamorat d’una cultura viva i vibrant. Creuen que en aquesta zona hi ha una oferta molt àmplia d’activitats culturals i de lleure, i que sempre hi ha alguna cosa a fer per als joves, al contrari que altres països on han estat on la tendència és a passar moltes hores a casa. A més, remarquen que han tastat plats típics d’aquí deliciosos i que la natura i paisatges de la nostra regió han fet que l’estada hagi estat encara més agradable.

Tot i que evidentment, sempre hi ha una part difícil quan ets fora de casa i t’has d’adaptar a una altra cultura, maneres de fer i horaris diferents (els horaris de menjar són el que més els hi va costar, diuen), els nostres estudiants fan una valoració molt positiva de la seva estada.

Recomanen 100% aquesta experiència a tots elsestudiants i encoratgen als joves en formacióa viure en persona les experiències laborals dels seus àmbits per aprendre d’una manera pràctica i eficaç.

 

olena-polacs