6mt8fnbqgbplo0f5e96y_400x400

Compte enrere per l’inici dels City Bound Europe

Ja falta poc per l’estiu i per l’inici dels diferents projectes City Bound que es desenvolupen per diferents països europeus.

Projectes City Bound Europe

City Bound Europe és una xarxa formada per 8 organitzacions sense ànim de lucre de diferents països europeus (Alemanya, Polònia, Itàlia, Espanya, República Txeca, Romania, França i Grècia que es coordinen des del 2012 per tal d’educar conjuntament a joves europeus amb un mètode d’aprenentatge alternatiu i a favor d’uns valors d’agermanament i cohesió de totes les societats europees.

La creació d’una associació forta entre organitzacions parteix de la pràctica de l’educació no formal basada en l’aventura, “Adventure-Based Learning”. L’aprenentatge basat en l’experimentació personal es defineix com aquell que situa l’experiència, l’emoció de l’aventura, al centre del desenvolupament personal i col·lectiu.

Al llarg del projecte, gairebé 1.000 joves d’entre 13 i 17 anys, i prop de 70 joves coordinadors han tingut l’oportunitat de conèixer-se, actuar  de forma col·lectiva i participativa durant les reunions, accions i intercanvis.

 

Partner – Bulding Activity – Berlin, Alemanya

Al més d’abril 2016, l’equip Open Europe de Reus, representants de l’Estat al City Bound Europe, va assistir a la reunió informativa organitzada per la Fahrtern Ferne Abenteue a Berlín. Tota una setmana d’activitats, dinàmiques i experiències que van preparar l’equip per afrontar el City Bound Europe 2016 amb moltes ganes i garanties d’èxit.

Les jornades van ajuntar a tots els coordinadors dels països participants, que van poder conèixer, treballar plegats i intercanviar suggeriments per millorar el projecte. Els coordinadors destaquen la feina feta per part de l’equip organitzador, que va saber explicar els conceptes d’una manera dinàmica, distesa i aplicant els mateixos mètodes pedagògics que s’utilitzaran en el City Bound Europe.

Aquest any el centre d’interès, (l’eix conceptual des d’on orbitaran totes les activitats) és el Llanguage animation és a dir, l’ensenyança de la llengua mitjançant mètodes d’animació informàtica. I una altre novetat és la incorporació de les Local activities, activitats que es realitzaran a les ciutats participants.

 

Youth Exchange  – Rome, Itàlia

Del 14 al 20 d’agost es desenvoluparà el City Bound Rome Youth Exchange, sis dies d’aventures i experiències per Roma juntament amb joves de tota Europa. Si us interessa participar-hi busquem joves intrèpids, curiosos i aventurers amb ganes de conèixer altres persones de la mateixa edat de vuit països europeus diferents. Si tens entre 13 i 17 anys i vols viure una experiència inoblidable a la ciutat eterna, apunta’t a City Bound Rome Youth Exchange!!

Correu electrònic: info@openeurope.es

Telèfon: 877014736

Horari l’oficina : 17 -20h