2

CITY BOUND EUROPE

ESTADES DINS DEL PROJECTE APROBADES PEL 2016-2017

Busquem joves que vulguin participar a qualsevol d’aquestes mobilitats:

1-Berlin (Alemanya), del 24 al 30.04.2016 “Reunió de planificació”  – 2 participants de 18 a 30 anys

2- Berlin (Alemanya), del 10 al 17.07.2016 “Youth Leaders Training Course” – 2 participants de 18 a 30 anys

3- Roma (Itàlia), del 14 al 20.08.2016 “City Bound Youth Exchange” – 5 participants, edat 13-17 anys

4- Berlin (Alemanya), del 6 al 14.10.2016 “Formació de formadors” – 2 participants de 18 a 30 anys.

5- Berlin (Alemanya), del 9 al 15.01.2017 “Youth Policy Seminar” – 2  participants de 18 a 30 anys

6- Berlin (Alemanya), del 13 al 19.02.2017 “Reunió evaluació 2016”  – 2 participants de 18 a 30 anys.

 

Si has llegit la informació del projecte i t’animes a participar en alguna d’aquestes estades, volem que t’inscriguis sense cap compromís al nostre formulari.

http://domspain.eu/estades-estranger/

Si ho fas, sempre que tinguem un projecte aprovat, rebràs informació detallada per si és del teu interès.

3

Què és  CITY BOUND EUROPE ?

City Bound Europe és una xarxa formada per 8 organitzacions sense ànim de lucre de diferents països europeus que s’han associat amb un objectiu comú: integrar i consolidar la societat europea sota el nom de societat civil europea. Aquest projecte va començar l’any 2012 i durant dos anys va teixir una xarxa forta, sòlida i de llarg termini amb les diferents organitzacions d’Alemanya, Polònia, Itàlia, Espanya, República Txeca, Romania, França i Grècia, que conjuntament han organitzat intercanvis de joves i accions locals a tot Europa, així com 4 cursos de formació i 2 reunions d’avaluació a Berlín. Al llarg del projecte, gairebé 1.000 joves d’entre 13 i 17 anys, i prop de 70 joves coordinadors han tingut l’oportunitat de conèixer-se, actuar  de forma col·lectiva i participativa durant les reunions, accions i intercanvis. La intenció del projecte és mostrar als participants eines útils per a actuar en el context de la societat civil, promoure la ciutadania activa, el treball voluntari i la participació dels joves. La creació d’una associació forta entre organitzacions parteix de la pràctica de l’educació no formal basada en l’aventura, ‘Adventure-Based Learning’, i del treball de líders juvenils capacitats per a consolidar aquest mètode amb èxit. El reconeixement i l’impacte d’aquest projecte ha augmentat gràcies a les nostres campanyes i accions locals i a la difusió i publicació de resultats del nostre treball a les xarxes i mitjans.

Objectius

– Conscienciar sobre la ciutadania europea, per tal de reforçar el sentiment de pertinença a la societat d’Europa en el seu conjunt.

– Conscienciar sobre la cultura europea comuna, mitjançant la ruptura de les divisions nacionals i la recerca de valors universals.

– Promoure la ciutadania activa, el treball voluntari i la participació dels joves, mostrant-los eines per actuar.

– Enfortir la solidaritat, la comprensió, la tolerància i la cohesió entre la societat europea.

– Consolidar l’educació no formal com a mètode de treball amb els joves en general, per a què, en particular, es manifesti en assolir els objectius anterior amb la metodologia d’aprenentatge basat en l’aventura.

 

El mètode

L’aprenentatge basat en l’aventura o l’aprenentatge experiencial, ‘Adventure-Based Learning’, es defineix un aprenentatge que situa l’aventura al centre del desenvolupament personal i col·lectiu. L’aventura, en aquest cas, es entesa com  un repte o una experiència relacionada amb les emocions (fortes) del participant. Tothom entra a la zona d’aprenentatge i a la zona de pànic en un moment o altre, de manera que persones que tenen diferents maneres d’aprendre o que es troben en diferents nivells tenen l’oportunitat i el repte de treballar en l’ajust dels seus límits personals de manera col·lectiva. En aquest sentit, és de vital importància el paper del coordinador, que haurà de procurar crear  un ambient on tots els membres d’un grup de joves tinguin la suficient confiança per a sortir de la zona de confort.

Qui ho organitza?

L’entitat coordinadora d’aquest projecte és Fahrten Ferne Abenteue. Aquesta associació alemanya sense ànim de lucre organitza estades a l’estranger, colònies, vacances, visites i intercanvis internacionals de joves per a nens i adolescents a tant a Alemanya i com a tot Europa seguint la metodologia ‘Adventure-Based Learning’.

Per a dur a terme el projecte City Bound Europe, l’empresa alemanya Fahrten Ferne Abenteue   conta amb la col·laboració de 7 associacions més d’altres països europeus:

Fundacja im. ks. Siemaszki, Polònia.  – Tmelnik, República Txeca. – Binario Uno, Itàlia. – Together Italy, Itàlia – Centras,  Romania. – Asante, Grècia. – Open Europe, Espanya.

Impacte del projecte

Les activitats d’aquest projecte estan enfocades a aconseguir que els participants assoleixin una sèrie de capacitats i aptituds que els ajudaran a millorar els seus coneixements sobre els diferents països europeus i les persones que hi viuen. Es pretén ajudar als participants a desenvolupar habilitats i competències com ara: treballar en un ambient intercultural, l’autoconfiança, la comunicació en una llengua estrangera, la capacitat de resoldre problemes, etc. A més, els participants aprendran a treballar de manera eficient en temes d’estereotips i prejudicis, per tal d’aconseguir superar-los