20160112_201832

Aleidis: “La motivació és la clau per qualsevol èxit”.

L’Aleidis Toledo és de Reus, té 23 anys i treballa per a DS Consulting impartint classes de nivell bàsic d’anglès als Centres Cívics Mestral i del Carme. Va estudiar Batxillerat Humanístic, ja que sempre ha estat molt interessada en les humanitats: les llengües, les cultures, la comunicació de les persones i tot allò relacionat amb la part més social del món. Des que va acabar, no ha deixat mai de formar-se i es va especialitzar en agències de viatge i gestió d’esdeveniments; actualment segueix estudiant antropologia i evolució humana.

Curiosament, ens explica, que quan era petita i va començar a estudiar anglès no li agradava gens. Però, l’Aleidis va topar-se amb una bona professora que li va fer veure que havia d’aprofitar la seva facilitat per aprendre i parlar bé aquest idioma. Des d’aquell moment, no ha deixat d’estudiar fins a arribar al punt de ser ella la professora. Va començar fent petites substitucions i classes privades i, ara mateix, és l’anglès al què dedica més temps del seu dia a dia.

Per a ella, l’anglès no és només la seva feina, sinó que és també en el què ocupa el seu temps lliure. Sempre li ha agradat aprendre idiomes en general, però el fet que l’anglès sigui un idioma tan global, li ha facilitat un accés infinit a la cultura anglesa i tot el seu entorn. Ens diu que “el fet que l’anglès sigui l’idioma per excel·lència m’ha permès comunicar-me amb gent d’arreu del món sense problemes”. Això, juntament amb la seva passió per saber més i més sobre la cultura, les persones i les relacions socials del nostre món, fan que l’Aleidis estigui tan contenta de poder conèixer aquesta llengua que li obre cada dia més portes.

Ens explica que és molt gratificant veure la facilitat i rapidesa amb què els nens passen de no entendre ni una sola paraula a classe a seguir-la a la perfecció i, fins i tot, fent intervencions en aquest idioma en només qüestió de setmanes. ‘És molt curiós veure com barregen dos (i fins i tot tres!) idiomes quan t’han de demanar alguna cosa”. A vegades, és molt complicat, perquè has de seguir dirigint una classe en anglès amb nens que amb prou feines parlen fluidament la seva llengua materna; però val la pena quan veus la seva ràpida evolució. Tot i això, ens diu que ensenyar a adults és tant o encara més enriquidor, ja que veus el seu interès i motivació per aprendre, el seu agraïment per la teva tasca i la seva pròpia satisfacció quan veuen els resultats del seu esforç.

Les seves classes s’adapten als interessos i necessitats dels seus alumnes. “Actualment, la majoria de grups que tinc m’han demanat de treballar sobretot la comprensió i l’expressió oral i pràctica de la llengua”. És per això, ens diu, que intenta fer activitats molt dinàmiques, com ara roleplays, exposicions o diàlegs.  L’Aleidis assegura que la motivació és la clau per qualsevol èxit. Per això, li agrada motivar als alumnes a seguir practicant, a perdre la por i a la pronunciació anglesa i a improvisar. Ens explica que quan som petits no ens fa vergonya parlar tot i que ens equivoquem; però, a mesura que creixem, la vergonya és una factor que afecta molt a l’hora d’expressar-nos i, això, passa factura. A més, ens diu que, tot i que sovint no ens n’adonem, la cultura té molt a veure amb l’idioma que s’estudia. És per això que intenta compaginar la gramàtica amb temes culturals dels països on l’anglès és llengua oficial.

20160112_202245   20160112_202421

20160112_201848  20160112_20180620160112_202329 (1)